Julekonsert med Nidarosdomens guttekor

julekonsert med nidarosdomens guttekor.jpg

Hva er vel mer høytidsstemt enn en julekonsert med Nidarosdomens guttekor?  Torsdag 19.desember holder de en av sine julekonserter i Orkdal kirke.

Nidarosdomens guttekor er et av de ledende guttekorene i Europa, samt Norges eldste guttekor og viderefører en 900 år gammel tradisjon med guttekorsang i Nidarosdomen. Her holder de konserter og deltar regelmessig ved gudstjenester. Reperatoaret spenner vidt, fra gregoriansk sang til store verker for kor, symfoniorkester og solister. De holder hvert år en rekke konserter i inn- og utland, og har turnert over hele Europa, i USA og Canada.

Bjørn Moe er korets dirigent og kunstneriske leder. Han startet sin egen musikalske karriere i en alder av 8, som en ung sopran i Nidarosdomens guttekor. Han har vært dirigent og kunstnerisk leder siden 1973. Han var også professor i musikk ved Universitetet i Trondheim (NTNU) fra 1973 tilt 2015, hvor han spesialiserte seg på utdanning av fremtidige korledere. Han er allment anerkjent som en av de ledende kordirigentene i Norge, og ble tildelt kongens medalje i gull for sit arbeid i 2002.

Koret består av både unge gutter og voksne menn, til sammen er de rundt 50 gutter i alderen 9-15 år og 25 mannstemmer. Sopraner og alter rekrutteres fra aspirantkoret, mens mannsstemmene i stor grad er tidligere guttesangere. Flere av sangerne har over 20 år bak seg i koret. De legger stor vekt på å beholde guttesangerne lengst mulig inn i stemmeskiftet og har etterhvert utviklet betydelig kunnskap om sang i stemmeskifteperioden.

Koret øver minst 5 timer i uken fordelt på to dager. I tillegg til kommer konserter, turneer og fellesøvelser på lørdager (med et felles måltid) med jevne mellomrom.

Arrangert av Eldrerådet i Orkdal